2009. április 30., csütörtök

Fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké. fil 2,9-10

Krisztus-himnusz hangzik itt Pál apostol ajkáról. Pál apostol a megdicsőült Úrral való találkozást követően szól így, tesz így bizonyságot Krisztus pantokrátor (mindenható) voltáról. Találkoztál-e már a Megdicsőült Úrral? Mert csak akkor tudsz majd így szólni Krisztus mindenhatóságáról! Mert Krisztus-himnusz kell hangozzék valamennyi Krisztussal találkozott ajkáról. Ezen mérjed le Krisztushoz tartozásodat ezen a mai napon! Mennyire szól arról életed, hogy találkoztál vele s Ő életed Ura? Mennyire egyedül Krisztusról szól életed? Szívedben is femagasztalta Őt az Isten? Hagyod Őt felmagasztaltatni szívedben, életedben? Az Ő neve a legnagyobb név szívedben? Meghajolsz-e előtte? Vagy csak úgy időnként s akkor is az élet diktálta kényszerből?
Csodálatos mindaz, amiről itt szól Pál apostol. Csodálatos volna ha ez, a te Krisztus himnuszod is volna, amit mindennapi életed is alátámaszt.
Mert Krisztus Úr mindenektől függetlenül! Akár akarod, akár nem, akár veszel róla tudomást, akár nem, Ő Úr mennyen és földön, Ő Úr a világmindenségben!
De mindenekfölött Úr akar lenni életedben! Hisz ezért jött és öltött magára emberi természetet az Isten.

Nincsenek megjegyzések: